Arvaa mitä me tehdään?

Hei Ravintola Teltan vierailija!

Partiossa tosiaan on hassuja sanoja, joita partion ulkopuoliset eivät ihan ymmärrä. Tässä kuitenkin vastaukset tämän päivän sanoihin:

Riihitys on vähän kuin partiokoe. Se on tapahtuma, jossa (vanhan ikäkausien mukaan) vartiolaiset testaavat ohjelmaansa kuuluvan luokan (luokkia on III, II ja I) vaadittavat asiat ja riihityksen läpäistyä on suorittanut oman asteensa.

Samoaja on 15-17 -vuotias partiolainen. (Muita ikäkausinimiä ovat sudenpentu 7-9 v, seikkailija 10-12v, tarpojat 12-15v, vaeltajat 18-22v ja aikuinen tuki yli 22v.)

Alpkj on apulaislippukunnanjohtaja. Lpkj on lippukunnanjohtaja, eli paikallisyhdistyksen johtaja. Tuulihaukoissa alpkj on Sara Pietilä ja lpkj Maarit Salminen.

Roihu on vuoden 2016 partiospektaakkeli, joka huipentuu koko Suomen yhteiseen partioleiriin, finnjamboree, heinä-elokuussa 2016.

Sisu on kehitysvammainen partiolainen.

Akela taas johtaa sudenpentuja.

Papukaijat eli pihdit tai ”ne” ovat retkikeittimen apuväline, jolla saadaan nostettua kuuma kattila tai paistinpannu keittimen päältä pois. Tärkeällä asialla on monta nimeä: http://fi.scoutwiki.org/Luettelo_Trangian_pihtien_kutsumanimist%C3%A4

Toivottavasti opit jotain uutta samalla kun söit mahdollisimman herkullisen letun tai munkin Ravintola Teltassa!

Ravintola Telttaa rakentamassa

Lauantaina 16.5. Uittamon kolon pihalle nousee Ravintola Teltta, maan mainio letturavintola. Teltan menuuta ja tunnelmia voi seurata Facebook-tapahtumasta.

Tiistaina 12.5. nelipäinen naisjoukko kävi valmistemassa koloa ravintolakuntoon sekä tekemässä partiomaiset opastekyltit, joiden avulla kokemattomatkin suunnistajat löytävät perille.

Telttakatumainos

Telttamainoksia

Tervetuloa Ravintola Telttaan 16.5. klo 12-16!

Thorin vasara

20.-22.3.2015

Koko lippukunnan yhteistä kevätretkeä vietettiin aurinkoisessa säässä Kunstenniemen leirikeskuksessa. Tällä kertaa pääsimme tutustumaan skandinaaviseen mytologiaan, seikkailimme yhdessä myyttisen sankari Sigurdin kanssa ja löysimme lohikäärmeen vartioiman aarteen. Vartiolaiset pääsivät lisäksi viikingin matkaan ja takoivat omat Thorin vasaransa, sudenpentujen retkeen kuului Taiteilija-jäljen suorittaminen. Partioperinteitäkään ei unohdettu ja lauantai-ilta vietettiin Ahmojen järjestämällä iltanuotiolla koko lippukunnan voimin.

Osana Taiteilija-jälkeä sudenpennut pääsivät harjoittelemaan järjestelmäkameralla kuvaamista. Tehtävänä oli ottaa kaverista muotokuvia, ja hienojahan näistä tuli! Tässä osa sudenpentujen kuvista.

Valmis_Saa_Blogiin_Elli

Valmis_Saa_Blogiin_Silmu

Valmis_Saa_Blogiin_Fanni

Valmis_Saa_Blogiin_Inka

Valmis_Saa_Blogiin_Lumina

Valmis_Saa_Blogiin_Niilo

Valmis_Saa_Blogiin_Roosa

Valmis_Saa_Blogiin_Akseli

Valokuvaamisen lomassa kiertelimme rannalla ja metsässä tutkimassa luontoa. Simpukoitakin löysimme.

Valmis_Saa_Blogiin_DSC0077

Lauantai-iltana saimme myös nauttia upeasta auringonlaskusta.

valmis_saa_blogiin_DSC0089

Kiitos kaikille retkeläisille ja johtajille!